söndag 23 augusti 2009

Norr och söder om Hallandsåsen

Naturligtvis hann vi
med ett stopp på Vinkelvägen i Skälderviken hemma hos Lars o Gertrud. Som alltid är de pigga och i farten. Gräsmattan välskött och blommor i fönsterlådorna som prunkar. Lars och Gertrud hann också att besöka oss i Lund.





En regnig sommardag reste vi norrut via Halmstad och en fika tillsammans med Henrik för att senare på dagen komma fram till Torphaget och Björkhaget i Värmland. Snabbt begav vi oss ut i skogen för att plocka blåbär vilket det fanns gott om i år. Med gemensamma krafter plockade vi nog nästan 15 liter.



Man blir blå både här och där av att plocka blåbär.
Här ser vi en av bär plockarna i full aktion, visst är det Roy . Samtidigt som vi plockar bär spanar vi alltid efter den vita älgen, som alla utom vi har sett. Vi vet att den finns för Lars har en bild på sin mobil.

Tillbaka från skogen så var det dags att ge lammen lite mjölk, 53 ganska nyfödda lamm som de flesta blev väl omhändertagna av sin mammor men tre behövde få mjölk via flaskmatning, ett måste var tredje-fjärde timme.











Efter bestyr med lamm och rensning av blåbär så var det dags att börja fixa middagen. Eva och Bengt kom från Karlstad så vi blev ganska många runt middagsbordet.


Alla hjälptes till med förberedelserna att flytta runt bord och stolar till platsen med kvällssol, att ta ansvar för grillandet eller att duka bordet. Vi hade hittat kantareller i skogen så det blev till en god sås som satte lite extra tuch på middagen.


Tiden går fort när man har kul och det blev dags att säga hej och tack för den här gången. Det var några härlig sommardagar i Lilla Hög som vi verkligen njöt av. Lugnt och tyst ute på landet och i skogen.

På vägen söderut gjorde vi ett stopp i Åmål på Årjängsvägen. Här hade vi inte varit på några år och som alltid så blev vi varmt välkomna när Ulrika och Stig-Olof öppnade dörren och tog emot med stora famnen. Middagen var på gång så vi blev bjudna att vara med och njuta av grillad filet med potais, grönsaker och sås. Mums mums.

Vår semester gav oss många glada skratt i vänners lag och vi hann vara tillsammans med släkt och vänner. Fredagen innan Roy åkte tillbaka till Mumbai så var det knytkalas hemma i Lund och vilken fest. Fantastisk mat som verkligen smakade underbart. Utan att vi samordnade så blev det en magnifik buffe´med många olika rätter som skapade en helhet där vi fick både soppa, fisk/skaldjur, kött, sallad och ostbricka samt en dessert. Vilket teamarbete !















Dagen efter festen var det fint väder och vi fick ut maximum av den dagen genom en picknick ut till Barsebäck och sanddynerna ute i havet där vi tog det lugnt och hann att snacka lite extra med Liv. Det såg ut som vi skulle få åska och regn men vindarna förde molen norrut och vi hade bara solsken. Vi kunde njuta av havet och ta ett bad som svalkade skönt.

Dagen avslutades med färska räkor för det kan vi inte få i Indien.
Vilken underbar sommarsemester vi fick. Att åka "hem" för att ha semester blev ju mycket lyckat och vi hann njuta av Sverige när det är som bäst. Nästa dag, söndagen den 9 augusti, åkte Roy tillbaka till Mumbai men Karin var kvar hemma i Sverige ytterligare två veckor och vad hon hann göra under de veckorna får bli ett annat inlägg på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar