söndag 29 november 2009

Mörker och adventsmys

Julen verkar även existera i Mumbai. Vi har hitta några exempel på julskyltning. Det första som vi hittade kanske bör ses i mörker, en fantasifullt skapad "julgran".

Det finns ganska rikligt med julpynt på det varuhus där vi handlar en del mat. Vi letade något som kunde passa vår mer skandinaviska stil och se där ... mitt i allt ihopa finns kransar eller hjärtan gjorda av tallkottar! Naturligtvis var de till-piffade med både det ena och det andra så vi lät dem vara kvar i varuhuset.










Allt är möjligt i Indien men vi vågade inte riktigt lita på det så med lite import från fosterlandet lyckades vi fira 1 advent. Svetten lackar i pannan men det är inte på grund av julstress.


Vi hade laddat under dagen vid poolkanten och kände oss i stämning när mörkret lagt sig och vi kunde relaxa ute på vår lilla balkong. Glöggmuggen i ena handen och svenska pepparkakor i den andra, ett ljus i adventsstaken och stunden är fullbordad.
Stämningen blev helt rätt och det kändes nästan som vi hade någon som satt och tittade på oss....

Minsann... kolla vem som smög sig fram och spanade! Det var nog doften av Mor Annas pepparkakor som lockade.





Även i Mumbai kan man alltså hitta den riktiga adventskänslan. Vi har pyntat efter bästa förmåga och allt vi använt har vi hittat i Indien. Adventsstjärnor kostar 10 SEK och ljusslingor ca 15 SEK så det är ju lätt att köpa mer än man behöver.



Det blev en fisk och skaldjurssoppa till adventsmiddag och med värmen från den tillsammans med glöggen och +27 ute så är det lite svettigt. En kall öl till maten sitter ju aldrig fel så det fick det också bli.
Hoppas alla haft en skön advent och snart är det jul. Innan dess ska vi berätta om våra gäster och nattlivet i Mumbai.

1 kommentar:

  1. Hej Roy o Karin,
    Vilken lördagskväll jag haft! Läst om era upplevelser o nästan kunnat njuta av smak o doft...men ljudet nådde fram. Jag kommer självklart fortsätta denna underhållande läsning. Ha det riktigt skönt i julstöket. Jag ska se mer av SWADES.
    Från ett något svalare Lund hälsar
    Camilla S

    SvaraRadera