lördag 7 november 2009

På jakt efter det "vilda" livet

Så fick vi då besök från kära gamla Svedala, Jan, Gunborg, Magnus, Lars och Anders landade på Mumbais flygplats.
Resan hade gått via Oslo och Istanbul så först lite sova och sen ut i vimlet.















Nästan hela familjen tog tillfället i akt att gå till frisören. Inga bokningar och sådant trams. Två manliga frisörer fanns på plats och en tredje ordnades snabbt fram till alla Brander junior. Gunborg fick en kvinna som klippte och två kvinnor som blåste håret torrt och fönade det.
Nu var hela familjen klar för att starta sin semester efter lite sömn, lite mat och skönhetsvård.


Vi besökte Juhu beach i solnedgången och vi var inte direkt ensamma.














Lite mat är ju aldrig fel så vi provade det indiska köket vilket föll all ganska bra på läppen




Vi kopplade av en dag vid poolen på The Club så att alla kunde göra av med lite spring i benen.

Det är mycket att titta på när man kommer till Indien och trafiken är kanske det som först fångar allas uppmärksamhet. Vi åkte både taxi, Roys bil med chaufför och rikshaw. Alla var faschinerade av mängden fordon och den obegripliga "ordningen" i trafiken på gatorna.


Efter en helg tillsamamns med Karin och Roy så var det dags att åka på en tur till Lakshadweep (Lakadiverna). Flyg igen från Mumbai till Cochin med övenattning på hotell. Nästa dag var det flyg till Agatti island och åter i en lugn och stillsam miljö.

Efter fem nätter på stranden med havets vågor som musik så kom alla tillbaka till Mumbai. Karin fick vara reseguide och lotsa till olika sevärdheter och shopping. En rundtur med proffsguide ordnades så att alla skulle lära sig lite mer om Indien och den myllrande stadens kultur och historia.



Det blev Gateway of India, Taj Mahal hotel, Leopolds cafe där handlingen i Shantaram utspelar sig, Hanging Garden, Maine Drive ett Hindu tempel och lite annat smått och gott samt Mahatma Gandhi museet. Det som verkade ha gjort störst intryck var toalettbesöket på Thaj Mahal hotellet där personalen spritsar tvål i handen, öppnar kranen och lämnar tjusigt över en liten linnehandduk för att torka händerna med. Undrar vilka kvalifikationer man ska ha för att få det jobbet?




Efter den dagens alla intryck så var alla ganska trötta. Nästa dag så blev det shopping och den sista dagen blev det en utflyckt till Sanjai Gandhi National Park. Här finns tigrar, lejon (mycket väl inhägnade) och ett stort område med 109 buddistgrottor.


Trots att denna park ligger helt omgiven av Mubai var här helt tyst och vi kunde höra fåglar. En koloni med röd- och vit-ansikts apor förde ett himla oljud ibland men annars var det som att komma ut i skogen i Sverige, lugnt och stilla.

All var lite oroliga över att det fanns pytonormar och andra giftiga ormar i parken men vi klarade oss utan att stöta ihop med nogon av dessa ruskiga djur.



Så var det dags för avskedsmiddag och att packa väskorna. Efter nästa två veckor i Indien så hade det fyllts på i väskorna med massor av presenter till släkten där hemma.


Allt fick plats trots att det gick diskussioner om att det nog behöv införskaffas en väska till.
Karin och Roy tyckte att det var väldigt kul att få besök och hoppas att jakten på det vilda livet både i och utanför staden kommer att leva kvar i minnet hos hela familjen i Torphaget en lång tid framöver.
Tack för att ni tog er tiden att besöka oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar