onsdag 17 juni 2009

Så bor vi i Bandra, på Perry Road


Då äntligen var alla papper klara så att vi den 17 maj kunde vi flytta in i vår lägenhet på Perry road, Bandra West i Mumbai, två trappor upp.
Här har vi två 140 kvm (tror vi) med fyra rum och kök. Våra grejer från Sverige, 7 kartonger med kläder och grytor och glas från Ikea hade inte kommit, hängde i tullen i Dehli.


Första dagarna blev det till att spara på disken och vi hade inga las och koppar än de 3 ölglas som Roy hade fått när han hade köpt öl under sina första veckor i Mumbai. Det fanns ingen köksutrustning i köket förutom tomma skåp, kyl/frys, mikro samt en gasspis och fläkt. I våra tre sovrum fanns överkast och några "pyntekuddar" och gardiner så det var till att ge sig iväg och shoppa.

Vi fyllde vår bil en Toyota Inova (plats för 6-7 personer) så vår caufför blev alldeles förskäckt. Det var täcken, kuddar, påslakanset med underlakan (ett helt mysterium innan vi fick det vi behövde) handukar stora som små, tallrikar, bestick, knivar, uppläggnngsfat, burkar, skålar, kökshandukar, grytlappar, mixerstav, kaffebryggare, brödrost, vattenkokar och massor av annat. Snacka om att shoppa loss,jag tror aldrig vi har köpt så mycket grejer på en gång i hela vårt liv.


Väl hemma i lägenheten märktes knapp alla grejer när vi packat upp och vi insåg att vi saknade flera saker så det blev till att skriva en ny inköpslista inför nästa helg när det blev tid för en resa igen till HyperCity och Shoppers stop (två bra ställen att handla allt från mat, kläder och teknik).

Färgsättingen är beige och brunt så det behövde piffas upp utan att börsen skulle bli tom. Vi åkte till stora shopping mallen igen och började köpa kuddar till soffan och fotöljerna i orange och ceriselila. Nåja, bättre har vi väl sett men det får duga tills vidare.


Detta är vårt master sovrum med klädkammare och eget badrum samt en platteTV på väggen under AC. Jag kan bara konstatera att vi ägnat mest tid åt ACn! (Det är inte lätt att ställa in den så att ingen fryser eller svettas eller båser på någon).
Sen har vi våra två gästrum med eget badrum, utan platteTV men med AC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar