söndag 21 juni 2009

Midsommar afton på indiskt vis

Midsommarmaten blev till slut klar för att avnjutas. Inte precis standard men gott och nyttigt!
Vi läste i tidningen att även i Mumbai firar man "midsommar" då det även här är den längsta dagen på året runt den 20 juni. Solen går upp vid 06 tiden och ner vid 19.30 tiden så dagen är ju knappt märkbart längre än vanligt.



Vad ska man göra när det inte finns någon sill och nypotatis?? Jo, marinera jättescampi i lime och sesamolja med lite röd chili. Grillades i vår mikro och serverades med en sallad på tomater, rödlök och papaya och en sås kokad på scampiskalen,tomat, lök, vitvin och grädde.

Ingen snaps fanns men väl ett för tillfället utvaldt Indisk mosserande vin, Marquise de Pompadour från Chateau Indage som ligger i Maharastra, samma stat som Mumbai tillhör.


Så till den ständiga frågan, ska vi äta ute eller inne? Valet var lätt, vi dukade inne för det var för varmt ute på balkongen och dans runt midsommarstången kom inte på tal då vi svettades bara av att sitta stilla och äta.

Nu väntar vi på monsunen! Ett hett ämne i media och bland alla i Indien då den är försenad och det snackas om vattenransonering.

2 kommentarer:

  1. Ni verkar ha det bra i korianderns förlovad land. Er midsommar mat såg inte alls fel ut. Ska bli kul att följa ert liv i öst. /Systerson Fredrik

    SvaraRadera
  2. Hej
    Du får komma hit och testa lite av maten. Husrum finns.
    Roy

    SvaraRadera