tisdag 7 juli 2009

Ayurveda - vilken smörja!!


Vad är Ayurveda?
Jo, det är en 5000- årig hälsovetenskap med ursprung från Indien, som sätter in människa i ett helhetssammanhang. Veda betyder kunskap om livet. Baserad på det som är enkelt och naturligt. Ayurveda är för den som är frisk och vill fortsätta att vara det.
Vata, Pitta, Kapha är tre begrepp som återkommer hela tiden. Det är typ tre naturkrafter eller energiformer (doshor). Detta reglerar alla egenskaper och funktioner både i din kropp och i resten av universum.......
Du kan testa vad du är på nätet.

Detta är som ni förstår en hel vetenskap och jag har än så länge bara kommit till Body- Skin - Hair produkterna som ni ser. Resten får jag återkomma till.

Dessa produkter kommer från växtriket (Himalayan Herbs), ingan kemiska tillsatser och det är inte testat på djur. Produkterna ska hjälpa till att bibehålla huden och håret ungt tillsammans med en hälsosam kropp och själ. (fritt översatt från burken)

Just nu på test:
Honey gel som är en rengöringskräm (sådär), Cucmberwather som är ansiktsvatten (skitbra), Seaweedgel, under ögonen (har ännu inte sett några effekter) samt en mjuk görande kräm av Saffron alternativt kan man köra med lite Chlorophyll gel istället.







Roy tycker att det ser ur som grönsåpa men vad gör man inte....





Om man får lust så finns det olika ansiktsmasker av Mud eller Pistachio. eller varför inte en Papayascrub för att få upp cirkulationen en aning.

Vad tror ni, bara för kvinnor??

Roy tycker att detta är bättre med tvål och vatten
eller så väntar han på något med Koriander!!!!

Köpte ett "resekitt" idag när jag var och handlad, när jag kom hem så var det för män.......
mum, mum.....

Läs mer om ni behöver en uppsättning på www.biotique.com
Det är inga dyra produkter 20 -30 kronor burken.

1 kommentar:

  1. Du kommer att vara vacker som en dag, och se tio år yngre ut, när vi ses!!
    Åse

    SvaraRadera