söndag 5 juli 2009

Heliga kor och skor

"Jag är faktiskt en helig ko så det är ingen ide att du ringer och tjallar". Kolla noga på bilden hur mycket som är kvar av planteringen.

I stadsdelen Bandra där bor vi och många kändisar och expats. Senast idag stod det i tidningen att priserna på hyreslägenheter och fastigheter trissats upp då det är eftertraktat att bo i Bandra. Det är ju inte bara rika utan också mindre väl bemedlade som håller till här och njuter av överflödet, "Verkar behöva ansa lite här i krukorna"! En del heliga "kor" som ingen vågar flytta på.


Monsunen har nu slagit till ordentligt och lördagen var dyngsur (120-160 mm på 12 timmar). Vi skulle ut och rekognisera området dvs promenera norr om där vi bor . Inget stoppar väl en viking så vi drog ut i regnet. Åkte rikschaw till en shoppingmall och köpte böcker.
När vi väl skulle åka hem i ösregnet så ville chauffören inte köra på taxameter så då fotvandrade vi genom regnet hem igen och insåg väl hemma att vi hade glömt böckerna på shoppingmalen.

Vi har sett många butiker med sandaler och det verkar vara ett paradis att köpa det i Mumbai. Vandringen från i lördags gick av stapeln under söndag istället (5 juli) då solen åter lyste och det var som upplagt för promenad med sandaler i sikte.

Hörde av Henrik att det är modernt med "Jesus sandaler " i år så vi tänkte att det ska vi kolla om det finns och vad de kostar.
Vi hittade ett stånd med en trevlig försäljare och slog till redan efter 5 minuters promenad.

Det finns en gata där sandaler säljes i hundratusental och den är alltid packad med köpsugna Mumbaibor så vi bara kollade på folklivet där.



Så ser våra fötter ut efter en dagsutflykt i +28 och 95%luftfuktighet. Inga problem med torr hy!




Snygg färg på skinnet, eller hur?

Efter promenaden blev det till att gå hem och laga middag. Lammfärsbiffar med koriander, tzatsiki och bulgur med tomatsallad, lite mix av Europa och Indien.

1 kommentar: