torsdag 2 juli 2009

Strandpromenaden

Efter tre kvarter eller 5 minuters promenad från vår lägenhet så är vi framme vid den fina och välbesökta strandpromenaden på Carter Road. Här ligger många fina lägenheter med fantastisk havsutsikt. Det sägs att många av Bollywoodstjärnorna bor här.



På promenaden är det förbjudet att äta eller dricka något, man får heller inte röka eller kasta skräp.



På kvällen myllrar det av människor gamla som unga som bara har gått ut för att få känna av brisen från havet och svalka sig eller någon som ta en snabb "power work"(det är mycket fokus på fitness i dagstidningen) eller så bara sitta man och titta på alla människor som passerar. Här kan man ha vilken klädstilen som helst, allt från burka, sari till jeans och t-shirt. Vi återkommer till kläderna senare.

I korsningen vid Road No 5 sitter medelklass ungdomarna (och vi) och dricker espresso och äter kakor. Utsikten och känslan med vajande palmer och blå himmel får en att tänka på ett blått härligt hav.


Men tyvärr så är allt vatten utmed Mumbai´s kust enormt förorenat. All skit verkar gå direkt ut.
Denna bild visar hur det ser ut när det är ebb. Kommer allt detta att sköljas in över "oss "när högvattent och monsunen blir som värst??


Man gör vad man kan och det är förbjudet att slänga skräp vilket också är förenat med mycket höga böter för en Indier. En bit på väg men det är lång väg kvar.....

1 kommentar:

  1. Du Karin får väl göra en utvärdering av hudvårdsprodukterna om det kan vara något att satsa på.Alla dessa sandaler verkar vara ett paradis för mina fötter men tyvärr så tilllåter vårat klimat inte sandalrer så ofta. Fryser man inte så blir man blöt. Kram Eva
    PS: Har skickat mågra mail till Roy men vet inte om de gått fram, kanske har du ny aderss.DS.

    SvaraRadera