söndag 12 juli 2009

I stjärnornas glans

Den här helgen har vi bara lyxat oss och käkat ute och nosat lite på nattlivet. På lördag kväll var vi på restaurang med Sunil och Shilpa Jatti, ett par som Roy jobbar tillsammans med.
Vi var på en kinarestaurang och åt indisk variant dvs det var ganska kryddat med chilli.


Väl inmundigat räkor och ris så bar det av till en av de kända nattklubbarna i Mumbai. Ett ganska oansenligt ställe utan namnskylt eller annan identifikation utanpå. Så ser det ut på dagen





Det verkade inte göra något då stället fylldes raskt efter att vi väl kom dit. Techno-musik och bara västerländskt klädda människor. När Sunil kom tillbaka från toabesök så berättade han att han träffde på en "Bollywood stjärna " där. Shilpa blev överlycklig och ville genast se var han var. Jag och Karin har lite svårt att identifiera alla Bollywood kändisar men vi trånar så mycket vi kan varje dag genom att läsa i tidningen. Hur som helst kom stjärnan förbi bordet vi satt och Shilpa kunde koppla av spanandet.

Jag och Karin vandrade hem i den tropiskt varma och fuktiga natten med ekot av techno i örat. Precis när vi kom in i lägenheten kom en häftig monsunskur och till ljudet av ösregnet somade vi och drömde om Bollywood och all dess stjärnor.

Nästa morgon vaknade vid vid 12 tiden och då var det till att fundera på vilka av Karin skönhetsprodukter vi skulle använda för att motverka gårdagens nattsudd. Med papaya scrubb gnuggade vi liv i livsandarna och inmundigade frukt och omelett cheese masala innan vi drog ut på stan för att köpa lite presenter att ta med hem till Sverige nästa helg. Här två glada expediter i en "art jewellery" burik, som har just sålt lite glitter till oss.










Söndagsmiddag blev på en mysig liten lokal indisk restaurang med tandoori grillad kyckling och Seekh kebab på lamm med raijta och aloo (potatis) stekta på spett i tandoori grillen. Till detta nanbröd med vitlök, mums mums.

1 kommentar:

  1. Dear Roy and Karin,
    It was fun reading your blog and knowing the way you look at India! Agree with you guys that anything is POSSIBLE in India.. actually impossible is I AM possible here:-)
    I wish you a great stay ahead.
    Regards,
    Shilpa/Sunil Jatti.

    SvaraRadera