tisdag 22 september 2009

Festival - Bandra Fair

Varför ska alla gå till kyrkan? Det finns ca 3% kristna i Mumbai och det innebär att det skulle vara ca 48000 som kommer hit och det känns ju nästan som det stämmer när man ser folkvimlet och den kilometerlånga kön för att komma in i kyrkan.

Men det är nog så att det inte bara är kristna som besöker Mount Marys kyrka på kullen i södra Bandra. Historien är att en fiskare drömde att han skulle möta Jungfru Maria och när han några år senare hittade en staty föreställande Jungfru Maira ute i havet så tog han statyn med i land. Detta ansågs vara ett mirakel värt en festival. Oavsett religion kommer folk för att få Marias välsignelse. Det offras vaxfigurer föreställande olika kroppsdelar ex vis en arm och så önskar man att en sjukdom i armen ska bli bra. Detta har firats i ca 300 år i september och är en festival som märks i hela Bandra och varar en vecka. Det är tivoli, försäljning av leksaker, ballonger, kul hattar ja, i princip allt som går att sälja på en marknad.





















Alla är ute och här ser ni hur folk är ute på stranden under lågvattenperioden på dagen. Mycket människor och nästan ännu mer skräp. Att komma in i kyrkan var inget vi gav oss in på att genomföra för det var en kö som tog timmar att genomlida, trängsel, värme och ganska högljutt. Vi nöjde oss att titta och lyssna i folkvimlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar