tisdag 1 september 2009

Chokhi Dhani

Rajasthan i miniatyr är kanske vad vi kan säga om vår utflykt till Choki Dhani, en timmes resa nordöst i Mumbais utkanter. Vi tog bilen (utan vår chaufför ) tillsammans med Sunil, Shilpa och Laura. Sunil var modig nog att köra oss med vår Toyta Innova genom en ganska livlig söndagstrafik.


Choki Dahni speglar kultur från delstaten Rajasthan och vi hade med oss en bra guide från området eftersom Shilpa är född och uppvuxen där. Det är nog lite jämförbart med Kulturen i Lund där traditionella danser, trolleri, dockteater, eldslukare, astrologer, huvudmassörer, kamelridning, krukmakare och lite nöjesfältsaktiviteter typ bågskytte, pilkastning och pariserhjul finnas att beskåda och aktivt ta del i.



Efter att ha blivit röda i pannan och fått blommor i håret så bjöds vi på ett "glas juice" som verkligen inte var gott. Ungefär som en trolldryck som asterix och grabbarna får, bittert och salt i en blandning.

Sen var det dags för aktivitet.


Shilpa drejade men det blev inget. Trollkaren var otroligt fingerfärdig. Sunil träffsäker och sköt "nästan" mitt i prick.

Dansstilarn var "fria tolkningar" men alla hade vi kul och rörde på oss efter bästa förmåga


En del har nog mer talang och förmåga än andra.



Proffsen böjde sig baklänges i brygga och plockade upp sikta sedlar med ögonen, balanserade höga krukor på huvudet och stod på knivblad och muggar, hyfsat avanserat.

Lite mer dramatiskt blev det med eldslukare och när Karin drog ut en svart kobra.

Alla aktiviteterna tog på krafterna så till slut ville Roy ha mat och det blev ytterligare en upplevelse.


Vi fick tunn filmjölk att dricka och en sked med riktigt smör att ha på brödet, sen kom det in en massa olika rätter och vi åt och vi åt tills vi bara inte kunde få ner en smula till.
Efter maten blev det handtvätt utanför restaurangen för vi åt maten med fingrarna och med hjälp av bröden vi fick. Shilpa försökte lära oss hur man skulle "kladdade ihop" maten för att kunna äta den.
Så var det dags för ytterligare lite dans.


Två unga killa som verkligen var kul och charmiga, flörtade med tjejerna och pussade på kinden när tillfälle gavs.
På vägen ut stannade vi till för lite mera fotograferande och för att titta på väggmålningar.


Alla tjejerna hade pyntat sig fint med en traditionell Indisk Mehndi målning på vänster hand och arm. Henna färg som måste torka i två timmar vilket gjorde oss helt handikappade, så då var det lika bra att åka hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar