Karin bakar det här brödet hemma och det är väldigt gott nybakat. För att göra det krävs en stekpanna och gärna en gaslåga så det blir riktigt hett. Detta bröd bakas över öppen eld bland de som bor på trottoaren, i hydda, i lägenhet och det serveras på 5 stjärniga hotell och alla typer av restauranger.
Receptet
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten (kallt eller hett kokt vatten)
Rör ihop alla ingredienserna, låt vila i 10 min. Dela degen i 8 delar. Rulla till bullar och kaval ut till ca 20 cm i diameter. Baka en i taget i het panna och vänd efter ca halv - en minut. Bröden "bubblar" upp.
Så ser det ut när det serveras med Tharri Wala Murgh (klassisk curry kyckling) med koriander!
Curry finns inte i Indien så som vi kan köpa det i Sverige dvs en kryddblandning som heter "Curry". Här används begreppet curry mer med innebörden "en gryta". Varje husmor med aktning gör sina egna kryddblandningar men då pratar vi om Masalas. Mer om kryddor en annan gång.
Tror jag vet vad man använder den vänstra handen till men avaktar vidaer info från er. Eva
SvaraRaderasoppa då? dricker man den ur en skål, eller....
SvaraRaderaÅse
Vi har inte ätit någon soppa ännu, så vi vet inte..
SvaraRadera