onsdag 13 januari 2010

Bara vara i Varkala


Varför reser man till Varkala? Är du hindu så kommer du hit för att besöka Janardhana Swamy templet, där du ber och sen beger hindun sig ner till stranden som kallas papanasam (det betyder sydaförstöraren). Väl på stranden blir det ett dopp i havet och där spolas synderna bort.

Nu var det nog inte på grund av detta som vi drog hit. En annan anledning att åka till Varkala är att det kanske är en av de bästa stränderna i Indien utanför Goa.

Det var inte helt enkelt att hitta även om det var gott om skyltar.



Vi kom ju i arla morgonstund på grund av att vår chaufför var rädd för dem som arrangerade en strejk bland buss- och lastbils-chaufförer. Resan på 14 mil gick ju ganska snabbt eftersom det var natt och lite trafik. Vi såg inga tecken till strejkaktiviteter men hur som helst fick vi en hel dag i Varkala tack var den tidiga starten från husbåten.
Vår resort var ganska trevlig, lite mindre med enbart 12 rum. Trots tidig ankomst blev våra rum klara och vi kunde lägga oss och sova en stund innan frukost vid 10-tiden.


Dags att testa den kända stranden. Den var ren och fräsch och vattnet var OK. Ganska stora vågor så vi njöt av dessa. Solen kom fram och efter ett par timmar var det dags för lunch.





Återigen serveras öl i "hemlighet" men nu det kom det inte in i temugg utan i glas med servett runt. Flaskan fick dock inte stå på bordet. Maten var bra och vi lät oss väl smaka.

Verkala visade sig vara en plats dit svenskar åker och vi träffade på flera nordbor. På vår resort bodde det inga svenskar men väl en trevlig familj från UK som såg redan när vi i Munnar. Mamman i familjen fyllde år där och det bars in födelsdagstårta under middagen en av kvällarna i Munnar. Vi blev tillfrågade om vi ville ha lite av tårtan som de inte orkade äta upp. Vi var mätta och tackade nej så vi kom aldrig till att snacka med familjen där, men nu blev det desto mer snack vid poolkanten.


Henrik visade bilder från Lakshwadeep och berättade om vår snorkling och dyk där.

Vi promenerade längs kanten av klippan som Verkala är byggt på. Mycket turistigt och det positiva med det var alla restauranger som vi kunde välja att äta middag på.

Strax innan skymningen föll plockade alla restauranger fram sina fiskar och skaldjur och presenterade dem på isbädd (i bästa fall) på sidan om sin inkastare. Karin hade läst igenom guidebokens tips om var man skulle äta middag men vi valde ett ställe som Sunil och Shilpa hade testat när de var i Varkala i oktober.



Äntligen fick vi fisk och skaldjur igen, nu lagade av en kock som kunde sitt jobb. Smakade smaskigt gott. Precis så ska det vara på en semester, hav, pool, sol, strand och middag ute en varm tropisk natt. det blev ett lysande slut på vår semester. Nästa dag bar det av till Trivandrum och flyg tillbaka till Mumbai för att fira nyår. Ovanligt bekväma stolar i avgångshallen i Trivandrum. Det verkar vara typiskt för flygplatser i södra indien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar