torsdag 7 januari 2010

Hej tomtegubbar.....

Mitt på dagen den 17 december kom Emil och Lowa till Mumbai med flyget från Bangkok. Det är ganska ovanligt att flyg från andra länder landar in dagtid enligt vår erfarenhet då alla som kommer från Europa landa någon gång mellan 01.00 - 05.00.
Efter en rundåkning i rikshaw i "våra" kvarter i Bandra under eftermiddagen blev det middag med indiska maträtter. Lova och Emil lät sig väl smak och testade villigt alla nyheter.

Efter maten gick vi till ett kafé som är inrett med 70-tals möbler och spelar samtida musik. Här fick vi närkontakt med julen genom julgran och pepparkakor som smakade "nästan" rätt.


Natten efter kom Emils kompis Henrik så det blev en tur till flygplatsen igen.

När Henrik hunnit vila lite var det dags för sightseeing i Mumbai med det klassiska stoppen tvätteriet, Gateway of India, Taj Mahal hotellet, Gandi museet, Jain templet och Hanging gardens. Inte bara mat för sinnet utan även magen ska ha sitt, viktigt att tänka på vätskebalansen i varma länder!




















Den 19 var det dags att möta Gustav på flygplatsen 05.30, så ännu en nattlig utflykt. Vi kom för sent och Gustav hade oroligt väntat i 20 minuter och var nästan på väg att ta flyget hem igen!?

Jule står för dörren och det var mycket märkbart även i Mumbai. På en av shoppinggatorna duggade stånden tätt med plastgranar/tallar, julgranskulor, girlanger, glitter, stjärnor och mycket mer.















Den kvällen blev det middag med stor fisk och skaldjurstallrik och därefter tog Sunil och Shilpa med Gustav, Henrik, Lova och Emil ut i nattvimlet. Karin och Roy åkte till lägenheten för att vänta på Henrik som tyvärr aldrig anlände den dagen. Gustav kom hem på morgonkvisten cirka en timme innan vi drog iväg till flygplatsen för att ta inrikesflyget till Kochi 06.45. Gissa vem som somnade först på den flighten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar