fredag 8 januari 2010

Jul i Indien

Julaftons morgon 2009. Hemma i Lund börjar vi ofta den dagen med en skiva hembakat vörtbröd och julskinka med skånsk senap med detta lät sig nartuligtvis inte göras i år. Istället blev det rostat bröd med marmelad, omelett masala, kaffe och färsk annans. Inte illa när man befinner sig på en korallö.

Efter frukost, lite bad och en sista snorkelutflykt. Helt fantastiskt avslut på den första etappen av vår julresa.


Vid 3-tiden promenerade vi till flygplatsen (ca 5 min gångavstånd) för att checka in och lämna korallerna och den vita sanden.




Vi kom till Cochi på eftermiddagen och mötte vår chaufför som skulle bli vår kompis under de kommande 6 dagarna och köra oss runt i Kerala.










Staden Cochi fort (den gamla delen av staden) ligger på en halvö i arabiska havet. Vasco Da Gama bodde här under en tid och avled 1524 i Cochi. I kyrkan på bilden finns en gravsten men hans kvarlevor finns i Portugal. Efter vår ankomst till Cochi letade vi upp vårt "Honolulu homestay". Vad kan väl vara mer typiskt namn på boendet i Indien!

Vi hade fått bekräftat via e-mail att vi hade två rum bokade men naturligtvis fanns bara ett rum och efter mycket dividerande och spring till andra hus för att titta på "det andra rummet" löstes problemet och vi fick två rum i samma hus. Värden var en mycket trevlig och sympatisk man så vi kunde inte bli arga på honom även om han inte höll vad han lovat. Rena rum och tillgång till internet hamnade på pluskontot när vi till slut bestämde oss att stanna kvar och inte leta vidare.



Efter diskussionen om boendet hade klockan hunnit bli dags för julmiddag. Även om det fiskas mycket i Cochi så var det nog inte sillbord vi kunde förvänta oss men väl fisk och skaldjur.

Vi hittade en liten bar med mat och slog oss ner i plaststolarna. Öl var egentligen inte tillåtet att servera så vi beställde "Special tea, no sugar, no milk, please" och in kom temuggar med öl. Ett indiskt triks att trolla lite med regelverket som alla verkade känna till men ingen gjorde något åt och vi var ju nöjda.

Fisk och skaldjurstallrik kom på bordet och vi tuggade, sörplade och njöt av all den goda maten.


















Cochi är känt för fiske och här finns några gamla fiskehåvar enligt kinesisk modell som höjs och sänks med hjälp av linor och stenar. Det krävs 4-5 personer för att sköta dessa. Mycket fisk såldes längs kanten av havet och vi kunde se snapper, små hajar och olika andra mindre bekanta firrar.











På juldagen efter frukost på Honolulu Homestay drog vi vidare mot nya platser där det serveras riktigt te.

Körde om tomten på vägen och fick lite julgodis av honom, i farten genom nervevad bilruta.



MERRY CHRISTMAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar