onsdag 10 februari 2010

Nyår i Mumbai

Det var ju en tid sedan det var nyår men vi tänkte passa på och komma med ett inlägg om nyåret nu när det Kinesiska året börjar. 2010 är tigerns år vilket ju osökt leder tanken till Indien, så låt oss berätta om nyårsfirandet.


Efter att ha varit i Kerala så kom vi tillbaka till Mumbai den 30 december för att fira nyår där.
På nyårsafton startade vi dagen med guidad rundtur i Mumbai utifrån Karins klassiska stopp.
Vi hann med att få en bild med alla samlade framför Gateway of India.


För Gustav var detta första besöket nere i södra Mumbai och han såg ut att gilla läget. Naturligtvis blev det lunch på Leopolds café även denna dag.

Henrik hann och köpa några skor som han hade lovat sina kompisar. Det finns en speciell butik med en sko-modell som verkar säljas endast i södra Mumbai.














På kvällen hade vi bestämt med Mayank och Naserath att träffas och äta middag tillsammans.






Mayank och Naserath arbetade båda på kontoret i Mumbai fram till nyår och vi var tidigare och tittade på när Mayank spelade cricket. Mayank har slutat på Cognizant kontoret men vi träffar honom fortfarande för att gå på bio tillsammans ibland.



Nyårskvällen tillbringade vi på en takrestaurang i Bandra. Underbart väder och mat. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans. Raketskjutande var inte så intensivt som i Lund med men vi kunde se en hel del olika krevader på himlavalvet och inga vantar för att hålla i glaset när vi skålade vid tolvslaget.


Henrik och Gustav var kvar några dagar efter nyårsafton. De gick till optikern för att köpa solglasögon med justerad synskärpa i linserna, något som är mycket billigare i Indien jämfört med Sverige.
















På nyårsdagen var det biodags. Att gå på bio i Mumbai och Indien är mycket vanligt och biosalongerna är många, oftast på översta våningen i ett shoppingcentra. Mayank ordnade biljetter till filmen AVATAR. Tyvärr var det inte 3-D men vilken fantastisk biosalong med världens skönaste stolar som gick att fälla bakåt.

Efter filmen var det dags för McDonalds besök. I Indien finns inte samma menyer som i övriga världen på McDonals. Här är det vegetariska burgare som gäller eller kyckling med lite masala smak.
Det var en riktigt god kycklingburgare som smakade betydligt bättre än en BigMac hemma i Sverige. Lite kul att McDonalds har tvingats anpassat sig till indiska köket.


Sista dagen innan Gustav åket tillbaka till militärlivet åkte vi till vår klubb för att bada, sola och spela bowling. Karin trodde att hon vann men resultattavlans siffror visade tyvärr en annan verklighet, Henrik var segraren efter två omgångar.












Henrik var kvar ett par dagar längre än Gustav som var plikttrogen och återvände till statlig tjänst den 3 januari. Vi åkte till vår favoritrestaurang Shiro där vi åt brunch. Där serveras jättegoda sushi och dim-sum samt andra asiatiska rätter.















Shiro är ett gammalt bomullsspinneri som gjorts om till restaurang med 10 meter till taket. Dörren in är megastor och men får ta i lite för att komma ut in och ut.


Henrik och Karin hann ut och shoppa en dag till innan det var dags för retur till Sverige. Henrik hade ju inget bagage eftersom det aldrig kom fram efter Henriks krångliga resa till Indien. Det sista som inhandlades var kanske inte det som egentligen var drömmen, en Royal Enfield utan den något mindre och lättare cyklen "Herkules" . Lite svårt att checka in så den fick stanna kvar i Mumbai så länge och ingå i Roys bagage som skickas hem när han återvänder till Lund i slutet av mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar